Personvern

Eikevik ‘s Svømmebassenservice AS Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen ble publisert 31.12.2018

Personvernerklæringen informerer om hvordan Eikevik ’s Svømmebassengservice AS (organisasjonsnummer 863 535 662) samler inn og bruker personopplysninger.

Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.  Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det frem under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

I denne erklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger vi behandler, hvordan vi behandler disse og hvilket formål behandlingen har. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra vårt nettsted eikeviks.no og vår nettbutikk nettbutikk.eikeviks.no (personopplysningsloven § 19), når du er kunde hos oss eller søker jobb hos oss, samt generell informasjon om innhenting, lagring og bruk av personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Om Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS

Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS er et familieforetak med erfaring fra 1959. Vi hjelper våre kunder med innendørs- og utendørs svømmebasseng, fra ide til ferdig løsning. Vi leverer bassengløsninger til private, bedrifter og offentlig sektor. I vår nettbutikk finner du et stort utvalg av utstyr som pumper, filter, kjemikalier og utstyr for lek i bassenget.

1.0 Behandling av personopplysninger på http://eikeiviks.no og https://nettbutikk.eikeviks.no

Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS ved daglig leder har ansvaret for Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS behandling av personopplysninger på våre nettsider, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettstedet å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, eksempelvis ved å sende oss forespørsler eller påmelding nyhetsbrev. Ved bestilling av varer gjennom vår nettbutikk, se eget punkt.

Eikevik’s Svømmebassengservice AS er behandlingsansvarlig for sine nettsider. Drift og vedlikehold av nettsidene utføres av Synlighet AS. Lovpålagt databehandleravtale er inngått mellom partene.

Nettstatistikk

Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS samler inn avidentifiserte og anonymiserte opplysninger om besøkende på våre nettsider. Formålet med innsamlingen er å utarbeide statistikk som brukes for å forbedre og videreutvikle innhold på nettstedene. Eksempler på hvilken informasjon som innhentes er: hvordan besøkende bruker nettstedet, hvilket nettsted brukeren kommer fra, hvor mange som besøker de ulike sidene, hvor lenge besøket varer, hva de klikker på og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.  Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen blir automatisk anonymisert ved at deler av IP-adressen fjernes og erstattes med en ny kode. Med aggregert nivå menes at alle data blir slått sammen til en gruppe og at data ikke behandles individuelt.

Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS bruker analyseverktøyene til Google Inc («Google») på sin nettsider og informasjonen lagres hos Google. Informasjon fra dette verktøyet deles med vår til enhver tid leverandør av digital markedsføring.

Informasjonskapsler eller cookies

Hva er en informasjonskapsel eller cookies?

Cookies er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, telefon eller nettbrett når du besøker et nettsted. Cookiene hjelper nettstedet til å huske dine innstillinger (eksempelvis brukernavn, språk, tekststørrelse og andre forhåndsvalg) for en viss periode. Coockies brukes også for å forbedre funksjonalitet, til å samle informasjon for analyseformål eller for markedsføringsformål.

Hvordan bruker vi Cookies?

Vi bruker cookies for å få informasjon om hvordan nettstedet brukes. Vi bruker dette gjennom Google Analytics som er et verktøy for webanalyse fra Google. Informasjonen lagres på servere i USA. Informasjonskapslene samler informasjon om hvilke sider som besøkes, hvor lenge et besøk varer, antall besøk på nettstedet og hva som er kilden til besøket (eksempelvis Google Søk). Vi bruker også cookies til å se på brukeratferden, som klikk på lenker, klikk til bloggartikler eller innsendelse av kontaktskjema.

Din IP adresse anonymiseres før den sendes til Google Analytics og informasjonen som sendes inneholder ingen informasjon som kan identifisere deg som bruker. Vi kan derfor ikke spore handlinger til den enkelte bruker, men analysere bruken av nettstedet på et overordnet nivå.

Ved hjelp av cookies samler våre nettsteder inn informasjon til bruk for senere annonsering (Remarketing). En anonymisert identitet blir lagret i egne lister som brukes til målrettet annonsering basert på din brukeratferd på nett. I tillegg til at informasjonen er anonymisert (avidentifisert) stilles det krav til et visst antall brukere på listen før listene tas i bruk.

Alle nettlesere gjør det mulig å begrense cookieatferd eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg også se over hvilke cookies som er lagret på datamaskinen, og til å slette en enkelt cookie eller å fjerne alle sammen. Du finner en lenke lenger nede på siden til hvordan du kan gjøre dette.

Følgende informasjonskapsler brukes på våre nettsider:

Cookie Formål Beskrivelse Varighet
_ga Gir besøkende en unik id som er konstant fra besøk til besøk. Gir oss mulighet til å se om brukerne kommer tilbake til nettstedet, men uten at de kan identifiseres. 2 år etter siste besøk
_gid Skiller brukere fra hverandre, på samme måte som _ga. 24 timer
_gat Cookien brukes til å begrense antall spørringer til Google Analytics Lagrer ingen informasjon 1 minutt
_gali Benyttes av Google Analytics for å fastslå hvilke lenker brukerne klikker på (dersom det er flere like). 2 år
_dc_gtm_UA-XXXXXXXX-X Settes av Google Analytics for å holde oversikt over hvor mange ganger en bruker besøker nettstedet, hvordan brukeren kom til nettstedet og hvilket land brukeren befinner seg i. Cookien regner også ut en slutt-tid for besøket.
AMP Token AMP-TOKEN inneholder en token som kan bli brukt til å innhente klient-ID’en fra en AMP klient-ID-service. Andre relevante verdier kan være opt-out* eller feilmeldinger ved innhenting av denne informasjonen. 30 sekunder til ett år
_gac_<område-ID> Inneholder kampanjerelatert informasjon om brukeren. Hvis Google Analytics og Google Adwords er koblet sammen, vil Adwords lese denne cookien dersom ikke brukeren har valgt opt-out*. 90 dager
_gads Google Adwords, kan settes for å unngå at en bruker skal se samme annonse om og om igjen. Maksimalt 540 dager

 

* Med opt-out menes at du har blokkert for opplasting av informasjonskapsler eller cookies på din datamaskin.

Du kan lese mer om Googles policy for bruk av personopplysninger her:  https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

Du kan melde deg ut av Googles bruk av cookies (opt-out) for annonsering via Googles side om annonsering og personvern: http://www.google.se/policies/privacy/ads

Dersom du ikke ønsker å bli sporet, kan du deaktivere bruk av cookies (opt-out) på din maskin via nettleseren, det gjør du her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Bruk av Facebook pixel: sporing på Facebook, Instagram, Messenger Instant Articles og Audience Network.

Facebook står som eier av Instagram, Messenger, Instant Articles og Audience Network, og bruk av Facebook pixel dekker derfor også disse kanalene.

En Facebook pixel er en plug-in eller en programvare som ligger på vårt nettsted og som samler informasjon til Facebook. Pixelen samler informasjon fra informasjonskapslene (cookies) som ligger i din nettleser, og sender dette tilbake til Facebook hvor informasjonen blir samlet sammen med data fra din Facebookprofil.

Informasjon som samles kan være knyttet til din brukeratferd (demografiske data som alder, kjønn, interesser) eller handlinger du utfører som klikk på lenker. Informasjonen er kun tilgjengelig på et anonymisert og aggregert nivå. Informasjonen brukes til analyseformål, målrettet annonsering basert på din brukeratferd (remarketing) samt til å identifisere målgrupper for annonsering som har en profil som er lik din og derfor har en potensiell mulighet for å ha et likt handlingsmønster eller behov.

Informasjon samlet inn via Facebook pixel, lagres fra 90 dager til 2 år. Informasjonen lagres på servere hos Facebook i USA.

Ved bruk av Facebook i forbindelse med annonsering vil Facebook i de aller fleste tilfeller være behandlingsansvarlig. Det er dog noen unntak:

  • Bruk av Facebook Lead Ads, et verktøy for å samle inn epostadresser via Facebooksidene, der både Facebook og Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS vil være behandlingsansvarlige. Dersom Eikeviks Svømmebassengservice AS vil ta i bruk dette verktøyet, vil informasjon om brukerens rettigheter være tydelig angitt i annonsen hvor brukeren frivillig legger fra seg persondata.
  • Opplasting av eksisterende e-postlister for målrettet annonsering på Facebook. Dersom Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS vil bruke dette verktøyet vil det kun være rettet mot potensielle kunder som frivillig har gitt sitt samtykke til dette.

Annen informasjon samlet inn via våre nettsider

Bruk av kontaktskjema på våre nettsider

Når du bruker kontaktskjema på våre hjemmesider ber vi om følgende informasjon: Navn, e-postadresse, telefonnummer, og hva din henvendelse handler om.

Formålet med innhenting og lagring av informasjon er å kunne svare og ha en dialog rundt din henvendelse. Informasjonen blir lagret i vårt kundesystem, lagret lokalt på en egen PC. Det er kun  ansatte i Eikeviks Svømmebassengservice AS som har tilgang.  Informasjonen blir lagret så lenge vi finner det formålstjenlig.

Påmelding nyhetsbrev

Eikeviks Svømmebassengservice AS sender ut Nyhetsbrev 2-6 ganger per år via e-post. For å kunne motta dette må du registrere din e-postadresse hos oss. Vi bruker verktøyet Campain Monitor, som er databehandler for nyhetsbrevet. Dersom du melder deg av nyhetsbrevet vil din informasjon bli slettet.

 Serverlogg på nettsted

Alle besøk på våre nettsteder lagres i en logg på vår server. Informasjonen som lagres er IP-adresse fra enheten som besøker nettstedet. Opplysningene samles inn for å sikre drift. Ved angrep mot nettstedet vil IP-adressen som er brukt i forbindelse med angrepet bli blokkert.

  1. Behandling av personopplysninger i våre støttesystemer

Kundearkiv

Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS er behandlingsansvarlig for data lagret i vårt kundearkiv på lokal PC. Data som innsamles er kundenavn (firma), kontaktpersoner: navn, e-postadresse, stillingstittel, telefonnummer og kundedialog i forbindelse med oppdrag. Informasjonen brukes til dialog med kunde, og lagres så lenge vi finner det formålstjenlig for å kunne ivareta service og oppfølging.

E-post og telefon

Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS bruker e-post og telefon som en del av sitt daglige arbeide for å kunne ha dialog og svare på forespørsler fra potensielle kunder, kunder, tidligere kunder og andre samarbeidspartnere.

Den enkelte ansatte har ansvar for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og skal minst en gang i året gå gjennom og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratredelse slettes e-postkonto. Relevante e-poster vil normalt bli overført til kolleger.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes over e-post. Vi gjør oppmerksom på at vanlig e-post ikke er kryptert. Vi oppfordrer deg derfor til å vise varsomhet, og ikke sende taushetsbelagt informasjon, sensitive data eller fortrolige opplysninger på e-post.

  1. Behandling av personopplysninger i forbindelse med bestilling på vår nettbutikk.

Ved bestilling av varer i vår nettbutikk vil vi lagre personopplysninger som navn, adresse, e-post, telefonnummer og annen fakturainformasjon. Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS er behandlingsansvarlig for lagring av dine personopplysninger i forbindelse kjøp i vår nettbutikk. Les våre salgsvilkår her.

  1. Andre forhold der vi registrerer personopplysninger

Bruk av 3.part/underleverandører

Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS bruker underleverandører ved bestilling av varer og tjenester, eller til å bistå med drift og lagring av innsamlede personopplysninger. Disse vil ved sin bistand til oss kunne få innsyn i personopplysninger. Det er inngått lovpålagte databehandleravtaler med disse.

  1. Tilgang fra Utlandet

For det tilfellet at Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS benytter underleverandører som er etablert utenfor EU/EØS, vil vi sørge for at behandlingen underlegges et vern tilsvarende det som gjelder innenfor EU/EØS, eksempelvis der EU-kommisjonens beslutninger om tilstrekkelig beskyttelsesnivå for landet, overføring med garantier, EI-standardavtaler, EU-US Privacy Shield eller annen tilsvarende ordning

     6. Rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysninger om deg og hvordan de behandles. Du har også rett til å få opplysningene rettet, slettet eller å begrense behandlingen av personopplysningene i henhold til personopplysningsloven.

Du kan kontakte oss på basseng@eikeviks.no for tilgang til, endring eller sletting av informasjon.

Behandling av personopplysningene er basert på samtykke, og du kan til enhver tid trekke samtykke tilbake.

Dersom du mener Synlighet AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til aktuell tilsynsmyndighet som i Norge er Datatilsynet, du finner kontaktinfo på deres hjemmesider www.datatilsynet.no.

 

Kontaktinformasjon:

Eikevik ‘s Svømmebassengservice AS

Eikeviken 49

Tlf: 95 12 52 30                        E-post: basseng@eikeviks.no